verslapte huid

Je huid langzaam zien veranderen kan moeilijk zijn om te accepteren. Het liefst behoud je natuurlijk je strakke, jonge huid. Maar huidveroudering valt niet stop te zetten. Die vervelende rimpels, kraaienpootjes en fijne lijntjes komen ooit om de hoek kijken. Daarnaast ontstaat er nog een storende factor, namelijk een slappe huid! De zogeheten ‘hamsterwangen’ en die bekende onderkin ben je liever kwijt dan rijk. Gelukkig kun je met de lipo laser deze problemen grondig aanpakken.

Verslapte huid

Naarmate we ouder worden, krijgen we er allemaal mee te maken: een slapper wordende huid. Dit komt omdat de stoffen collageen en elastine afnemen. Een stevige, gezonde huid bevat veel collageen en elastine. Collageen is een vezel. Deze vezel zorgt ervoor dat het bindweefsel wordt verstevigd. Wanneer je huid uitgerekt of vervormd is, komt elastine in actie. Dit bindweefsel brengt je huid weer terug in zijn oorspronkelijke vorm. Omdat bij een verouderde huid gebrek is aan deze lichaamseigen stoffen, gaat je huid hangen.

Vetcellen wegsmelten

Met laseren is tegenwoordig veel mogelijk, ooglaseren, tattoo verwijderen, maar nu ook het verstrakken van je huid. De lipo laser behandeling is hier een mooi voorbeeld van. Dit is een effectieve behandeling, die twee doelen heeft. Als eerste smelt de laser lokale vetophopingen weg en als tweede verstrakt het je huid. De vermindering van vet is vrijwel direct zichtbaar en neemt in de weken na de behandeling nog steeds toe. Huidverstrakking volgt na een paar maanden. Het is een kleine ingreep met veel impact.

Werkwijze

Nadat er een uitgebreid intakegesprek plaats heeft gevonden, start de specialist met de behandeling. Voordat de laser wordt gebruikt, tekent de specialist eerst het gewenste gezichtsgebied af. Hierna volgt er een verdoving. Wanneer de verdoving goed zijn werk heeft gedaan, wordt de canule ingebracht. Door de canule langzaam heen en weer te bewegen, smelten de vetcellen weg en wordt de huid verstrakt. De uiteinden van de canule geven een de nodige warmte af. Na ongeveer een half uur ben je klaar met je behandeling.

Nazorg

Vlak na de behandeling is het behandelde gebied wat gezwollen. Geen zorgen, want dit is volstrekt normaal. Om de zwelling te verminderen, wordt er gelijk na de behandeling een elastisch verband aangelegd. Het is belangrijk om deze twee dagen te dragen. De druk van het verband gaat de zwelling tegen en wordt er een begin gemaakt van je nieuwe huid. Na het verband eraf gehaald te hebben, kun je het nog regelmatig dragen om het proces te versterken. Ongeveer drie tot zes maanden later kun jij genieten van je strakke kaaklijn of huid.

Behandelplekken

Naast je onderkin en hamsterwangen kan de laser op andere plekken ingezet worden:

  • Verslapte hals
  • Verslapte onderarmen
  • Verslapte bovenarmen
  • Vet op de buik en in de taille
  • Verslapte huid op de rug
  • Vet aan de buitenkant van de bovenbenen
  • Verslapte huid aan de binnenkant van de bovenbenen
  • Vetophoping of huidverslapping op de knieën

Medikos

Wil jij van je onderkin af of ben je klaar met je hamsterwangen? Bij Medikos helpen ze jou graag verder. Ook hier kun je terecht voor een professionele lipo laser behandeling. Verder bieden ze verschillende behandeling aan op gebied van huidtherapie, huidverjonging, laserontharing en schoonheidsbehandelingen. Het team van Medikos helpt jou graag verder met je probleem. Ben je nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie