Venus Freeze behandeling

Venus Freeze imageHoe werkt de Venus Freeze MP²
De Venus Freeze bestaat uit 2 applicators – de OctiPolar met 8 MP² (Multi Polar Magnetic Pulse) spoelen voor grote behandelgebieden (buik, dijen, armen en billen) en de DiamondPolar met 4 MP² spoelen voor kleinere behandelgebieden (gezicht, hals en armen). Elke spoel zendt gelijktijdig zowel RF en gepulseerde magnetische velden uit. De energie draait tussen 2 spoelen in een georganiseerde matrix, die op een homogene manier de temperatuur verhoogt over het gehele te behandelen gebied en zorgt voor een zeer efficiënte dichte energie matrix die diep doordringt in de verschillende huidlagen voor een maximale werkzaamheid.

De rol van gepulseerde magnetische velden in MP²

De gepulseerde magnetische velden (PMF) is een belangrijk en succesvolle uitvinding, goedgekeurd door de FDA. Het gepulseerde magnetische veld wordt geïnduceerd door korte pulsen van elektrische stroom door alle spoelen in de applicator. Het magnetische veld dringt in de huid door en resulteert in elektrische stromen in de celmembranen van de te behandelen gebieden. Door het gepulseerde magnetische veld ontstaat toename van fibroblast-afgeleide-collageen via een niet-mechanisme thermische membraan stimulatie en de stimulatie van fibroblast gemedieerde angiogenese, dat bekend staat om de wondgenezing in weefsels.

Klinisch effect van Pulsed magnetisch veld op de huid
De pulserende magnetisch veld beïnvloedt verschillende biologische processen in de huid. Het stimuleert de synthese van collageen, leidt tot de proliferatie van fibroblasten en bevordert angiogenese. Aangetoond werd dat blootstelling van fibroblasten door laagfrequent gepulseerd magnetische veld significant de productie van collageen verhoogt. Bovendien leidt Pulsed magnetisch veld tot de afgifte van FGF-2 door endotheelcellen. FGF-2 stimuleert op zijn beurt de proliferatie van fibroblasten en de vorming van nieuwe kleine bloedvaten in de dermis (angiogenese).

De rol van Radio Frequency Matrix in MP²
De RF bipolaire matrix levert hoogfrequente wisselstroom en elektrische stromen die in de huid doordringen voor het genereren van warmte. De RF stroom wordt geproduceerd tussen twee spoelen en zorgt voor een snelle en gelijkmatige verhoging van de temperatuur in het behandelingsgebied zonder bijbehorend ongemak veroorzaakt door RF focal “hot spots”.

Klinisch effect van RadiVenus Freese inzeto Frequency op de huid
De warmte in het weefsel door de RF Matrix is direct van invloed op de fibroblasten, extra cellulaire matrix (ECM) en vetcellen. De gegenereerde warmte activeert de natuurlijke wondgenezing van de huid, een proces dat resulteert in de aanmaak van nieuw collageen en elastine. Bovendien veroorzaakt de warmte krimp van de collageenvezels.

Klinische effect van MP² op de huid
De synergie tussen Pulsed RF magnetisch veld verhoogt collagene en elastische vezel productie in de dermis, via twee afzonderlijke mechanismen. Door middel van angiogenese, MP² verbetert de dermale bloedcirculatie en de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof, en verbetert de functie van de huidcellen. Bovendien zorgt de lipolyse de verkleining van de vetcellen. Deze biologische effecten leiden tot een betere teint, textuur en het uiterlijk van de huid en een mooie contour van het lichaam.

 

Disclaimer
Resultaten kunnen verschillen per persoon en zijn afhankelijk van onder andere leeftijd, huid- en haartype en opbouw van de huid en kunnen daarom niet voor 100% worden gegarandeerd.