zonnebrandcreme

Zonnebrandcrème verlaagt in prijs

60ml_spf_40-1110x1110BTW-aanpassing van zonnebrandcrème

Nieuws – Amersfoort – 15 november 2016 | Tandpasta en zonnebrand crème wordt een stuk goedkoper door een uitspraak van de Hoge Raad, de hoogste rechter van het land. Die besliste afgelopen vrijdag in een lang lopende zaak dat tandpasta en zonnebrandcrème geneesmiddelen zijn en dat er dus maar 6 procent btw over betaald hoeft te worden, in plaats van 21 procent.
Nieuws – Amersfoort – 15 november 2016 | Tandpasta en zonnebrandcrème worden een stuk goedkoper door een uitspraak van de Hoge Raad, de hoogste rechter van het land. Die besliste afgelopen vrijdag in een lang lopende zaak dat tandpasta en zonnebrandcrème geneesmiddelen zijn en dat er dus maar 6 procent btw over betaald hoeft te worden, in plaats van 21 procent.

De Hoge Raad redeneert als volgt: Zonnebrand crème bevat UVA- en UVB-filters, die verbranding van de huid door zonnestraling voorkomt en wanneer dit ook op de verpakking staat, is het een geneesmiddel.
De Hoge Raad redeneert als volgt: zonnebrandcrème bevat UVA- en UVB-filters, die verbranding van de huid door zonnestraling voorkomen en dus is het ook een geneesmiddel.

Medikos zal daarom vanaf vandaag de nieuwe B.T.W. regeling toepassen op het assortiment van zonnebrand crème, UVA- en UVB filters bevat.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie