Lipo laser behandeling

Lipo laser behandeling met de MedArt Smart Sculpt van onderkin en kaaklijn:
Als we ouder worden, gaan onder invloed van zwaartekracht en huidverslapping onze wangen zakken. Na verloop van tijd kan deze verzakking onder de kaaklijn zichtbaar zijn en ontstaan de zogenaamde ”hamsterwangen’. Het gevolg is dat de kaaklijn niet meer mooi doorloopt. Ook ontstaat bij veel mensen een onderkin, als je naar het profiel kijkt, wordt de hoek die de hals met de kin maakt al kleiner. Beide verschijnselen zijn echte verraders van een oudere leeftijd. Sommige mensen hebben op jonge leeftijd al een onderkin. Hierdoor lijkt men vaak ouder dan men werkelijk is. Met de lipolyse laser behandeling wordt onderhuids met een speciale fiber warmte afgegeven aan het vetweefsel en weggesmolten. Daarnaast treedt er een huidverstrakking op.

Werkwijze

Een lipo laserbehandeling van de onderkin wordt onder plaatselijke verdoving gedaan. Bij de ingreep zal de arts als eerste de probleemgebieden aftekenen. Na de verdoving wordt via een aantal prikgaatjes de canule onderhuids ingebracht. De arts zal de canule vlak onderhuids parallel aan de huid heen en weer bewegen, waarbij aan het uiteinde van de canule de fiber de warmte afgeeft. Deze warmte zorgt ervoor dat het vetweefsel wordt gesmolten. De insteekopeningetjes voor de canule zijn zo klein (1.2mm) dat deze niet hoeven worden gehecht.

lipolyselaser-01

Na de behandeling

Na de lipo laserbehandeling bevindt zich nog de verdovingsvloeistof onder de huid. Het gebied is daardoor nog wat gezwollen. Er wordt een absorberend verband aangelegd welke u 2 dagen dient te dragen. Hierdoor wordt het vocht dat nog uit de insteekopeningetjes komt geabsorbeerd. Door de druk van het verband wordt de zwelling tegengegaan en een begin gemaakt met het opnieuw aanliggen van de huid. Na het verwijderen van het verband kunt u deze thuis en ´s nachts nog een aantal dagen zoveel mogelijk dragen om dit proces te bevorderen. De eerste dagen kan er sprake zijn van wat zwelling en blauwe plekken, dat snel verdwijnt. In de eerste weken na de behandeling zal de vetreductie al zichtbaar zijn, die wekelijks toeneemt. De huidverstrakking komt later. De eindresultaten zijn na drie tot zes maanden goed zichtbaar.

Riscico´s en complicaties
Lipolyse laserbehandeling van de onderkin en kaaklijn is een beperkt invasieve ingreep. De insteekopeningen voor de canule hebben een minimale doorsnede. Desondanks is er een klein risico op het ontstaan van een infectie. Om dit te voorkomen zal er preventief voor enkele dagen antibiotica voorgeschreven worden. Verder is er een klein risico op het ontstaan van brandwonden in de huid. Deze zullen spontaan genezen. Tenslotte geldt het algemene risico van een nabloeding.

Verantwoordelijke tekst
Het onderwerp lipolyse laserbehandeling van onderkin en kaaklijn bestaat uit algemene teksten, bedoeld als aanvulling op het intakegesprek met uw arts. De algemene informatie kan niet altijd recht doen aan iedere individuele situatie. Hebt u na het lezen van deze informatie nog vragen, dan zal de arts ze tijdens het consult graag met u doornemen. Het kan handig zijn uw vragen van tevoren op papier te zetten.

 

Disclaimer
Resultaten kunnen verschillen per persoon en zijn afhankelijk van onder andere leeftijd, huid- en haartype en opbouw van de huid en kunnen daarom niet voor 100% worden gegarandeerd.