Laserontharing

Ongewenste haargroei in het dagelijks leven is voor veel mensen een groot probleem. Door scheren, epileren, plukken of behandeling met hormoonpreparaten wordt getracht haargroei tegen te gaan. Met laserontharing is het nu mogelijk om haargroei te reduceren, zonder de vaak pijnlijke neveneffecten die de traditionele haarverwijderingsmethoden met zich meebrengen. Medikos heeft duidelijk gekozen voor de MedArt diodelaser. De MedArt diodelaser is door klinische studies aangewezen als meest effectieve ontharingslaser. De behandelingen worden uitgevoerd door ervaren huidtherapeuten lid van de Nederlandse Vereniging Huidtherapie(NVH).

Wat kunt u met behulp van laserontharing bereiken?

Op de behandelde plekken wordt ongewenste haargroei tot 95% verminderd. De eventuele resterende haren kunnen dunner en lichter van kleur zijn.

Welke lichaamsdelen kunnen we behandelen?

Vrijwel alle lichaamsdelen zoals bijvoorbeeld het gezicht, bikinilijn, benen, armen, oksels en rug kunnen met laserlicht worden behandeld.

Doet het pijn?
In de meeste gevallen wordt tijdens de behandeling een warm prikkelend gevoel geconstateerd. Na afloop van de laserontharing behandeling kan een lichtrode uitslag (erytheem) zichtbaar zijn, die snel weer verdwijnt.

Hoeveel behandelingen heeft u nodig?
De groeicyclus van het haar bestaat uit verschillende fases: de groeifase, de regressieve fase en de rustfase. Voor een optimaal resultaat moet uw haar in de groeifase met laserlicht worden behandeld. Gemiddeld heeft men 6 tot 8 laserbehandelingen nodig met 5 weken tussen elke laserbehandeling. Sommige personen zijn in verband met hun haartype of haarkleur minder geschikt voor een laser-ontharingskuur. Mensen met een lichte huidskleur en donker haar zijn het meest geschikt voor deze behandeling. Bij mensen met wit en lichtblond haar boeken we de minst succesvolle resultaten.
De huidtherapeute zal dit in een vrijblijvend en gratis intakegesprek met u doornemen.

Wat te doen voor en na de behandeling?
Vanaf vier à vijf weken voor het begin van de laserontharing behandeling zijn epileren, plukken of andere ontharingsbehandelingen af te raden. Het laserlicht wordt namelijk geabsorbeerd in het pigment in de haren. Als er kort voor de laserbehandeling geëpileerd of geharst is missen we de haren onderhuids die het laserlicht dan niet kunnen absorberen. Op de dag van de behandeling dient men zich van te voren te scheren.

Verder is het niet aan te bevelen om vanaf twee weken voor de behandeling in de zon te gaan liggen. Laserstralen worden door zongebruinde huid aangetrokken en kunnen dan niet effectief hun werk doen. Verder adviseert Medikos na de behandeling gedurende 5 weken niet actief te zonnebaden. Met gebruik van een sunblock is dit wel mogelijk.

Hoe verloopt de behandeling

De laser straalt een hoog geconcentreerde lichtstraal op de huid. Het pigment(melanine) in de haren absorbeert het laserlicht. Dit laserlicht wordt omgezet in warmte. Deze warmte vernietigd de haarwortels.Tijdens de laserbehandeling koelen we de huid met een speciaal gekoelde laserkop. Dit voorkomt het rood worden van de huid en voelt prettig aan tijdens de laserbehandeling. Na ongeveer 1 tot 2 weken na de laserbehandeling gaan de haren loszitten en vallen uit.

Diodelaser en Ultra VPL Plus

Medikos heeft duidelijk gekozen voor de bekende diode-laser techniek.  De diodelaser is door klinische studies aangewezen als meest effectieve ontharingslaser en wordt veel gebruikt in ziekenhuizen, privé klinieken en huidtherapie praktijken. Daarnaast beschikt Medikos over de geavanceerde Ultra VPL Plus. De Ultra VPL Plus (Variabel Pulse Light) is de opvolger van de traditionele IPL/Lichtsystemen. Dit systeem is zo uniek omdat de behandelingen gebaseerd zijn op een aantal korte lichtflitsen die tijdens één flits een reeks variabele, snelle blokpulsen geven. Deze variabele pulsen zorgen ervoor, dat de energie kan worden aangepast aan de huid, waardoor oververhitting van de omliggende huid wordt vermeden (dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld ontharen door middel van IPL (Intense Pulsed Light), waarbij de huid kan worden beschadigd).

Prijslijst definitief ontharen:

mondhoeken €40,-
bovenlip €60,-
onderlip €40,-
kin €60,-
gelaat excl.wenkbrauwen €150,-
hals €100,-
gelaat + hals €250,-
wenkbrauwen €35,-
nekharen (va) €80,-
bakkebaarden (va) €60,-
bikini-lijn €120,- t/m €180,-
bovenbenen (va) €300,-
onderbenen + knie (va) €300,-
hele benen €550,-
bovenarmen €180,-
onderarmen €150,-
hele armen €300,-
handen €105,-
rug tot taille (incl. shouders) €300,-
rug t/m taille (incl. schouders) €390,-
schouders €200,-
totale rug + biceps bovenarmen €474,-
borst (man) €300,-
buik rond navel €80,-
buik (va) €150,-
billen €235,-
oksels €100,-
tepelhof (L+R) €105,-
couperose vanaf €60,-

Disclaimer
Resultaten kunnen verschillen per persoon en zijn afhankelijk van onder andere leeftijd, huid- en haartype en opbouw van de huid en kunnen daarom niet voor 100% worden gegarandeerd.