Elektrische epilatie

Tegenwoordig worden haren definitief met laser verwijderd. Echter zijn er altijd nog haren waar niet of nauwelijks pigment(melanine) aanwezig is en hierdoor moeilijk met laser, VPL of IPL-licht zijn te behandelen. Blonde, grijze of rode haren zijn hier een goed voorbeeld van.

electrische epilatie

Definitief verwijderen met elektrische epilatie

Om deze haren tóch definitief te verwijderen kunnen we met elektrische epilatie een heel eind komen. Het gaat om haren in het gezicht of elders op het lichaam. Een dun naaldje (zo dun als de haar zelf) wordt langs het haartje in de haarfollikel gebracht. Hier voelt u niets van, want het is een natuurlijke huidopening. Dan wordt er enkele seconden stroom afgegeven, waardoor de haar loslaat. Dit zult u ervaren als een hitte die in de huid ontstaat. Als de haar eenmaal los is gaan zitten, wordt deze met een pincet verwijderd. Hierna wordt nog enkele seconden stroom gegeven in de lege haarfollikel, zodat zoveel mogelijk celletjes die de haar aanmaken, vernietigd worden. De haarwortel is hiermee vernietigd.

Elektrische epilatie is niet pijnloos. Door de stroomsterkte aan te passen aan de individuele patiënt is elektrische epilatie voor iedereen draaglijk te maken. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot jaren, afhankelijk van de grootte van het oppervlak.

Elektrische epilatie is dus een tijdrovende en niet geheel pijnloze behandeling. Er moet namelijk haartje voor haartje worden gewerkt. Na de behandeling kan de huid tot een paar uur erna rood zien en/of warm aanvoelen. Als dit het geval is kunt u thuis de huid met een vochtige koude washand koelen. Gedurende 48 uur na de behandeling moet u de zon/zonnebank mijden.

Disclaimer:
Resultaten kunnen verschillen per persoon en zijn afhankelijk van onder andere leeftijd, huid- en haartype en opbouw van de huid en kunnen daarom niet voor 100% worden gegarandeerd.

Bewaren