Camouflagetherapie

Kleurafwijkingen en littekens op zichtbare delen van het lichaam kunnen soms ongewenst de aandacht trekken en daarmee gevoelens van schaamte en onzekerheid veroorzaken. De huidtherapeut helpt u om deze cosmetische ontsieringen professioneel te camoufleren.

Voor welke kleurafwijkingen?

Alle soorten kleurafwijkingen in de huid kunnen met camouflageproducten minder zichtbaar gemaakt worden.Meest voorkomende huidaandoeningen waarbij camouflagetherapie met succes wordt toegepast:

Hyperpigmentatie: pigmentstoornissen waarbij er teveel pigment in de huid aanwezig is.

 • littekens
 • pigmentvlekken
 • zwangerschapsmasker/melasma

Hypopigmentatie: pigmentstoornissen waarbij er te weinig pigment in de huid aanwezig is.

 • littekens
 • vitiligo

Vaatafwijkingen: huidaandoeningen waarbij een rode verkleuring zichtbaar is.

 • wijnvlekken/naevus flammeus
 • rosacea
 • couperose/teleangiëctastieën
 • spataderen

Brandwonden / Tatoeages

Ook in het geval van minder opvallende huidskleurverschillen of een onrustige huid, bijvoorbeeld veroorzaakt door acne, kunt u baat hebben bij een goede camouflagecrème.

Voor informatie over de symptomen en het ontstaan van deze aandoeningen, kunt u onze pagina’s over pigmentstoornissen, vaatafwijkingen en littekens raadplegen. Voor het permanent verwijderen van tatoeages verwijzen wij u naar onze pagina lasertherapie tatoeages.

Wat houdt de behandeling in?

Uit een breed pallet aan kleuren kiest u samen met de huidtherapeut een kleur of kleurencombinatie die uw normale huidteint zo dicht mogelijk benadert. Vervolgens krijgt u een crème die u dagelijks zelf kunt aanbrengen. De crème is huidvriendelijk. Met een fixeerpoeder of –spray maakt u de crème watervast en veegvast.

De huidtherapeut leert u hoe u de crème op natuurlijke wijze kunt aanbrengen, zodat u zich de hele dag beschermd en zeker zult voelen. Ook krijgt u advies over de manier waarop u de crème het beste kunt fixeren en weer kunt verwijderen.

Verwijzingen en vergoedingen

Geen verwijzing nodig
Voor camouflagetherapie heeft u geen verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig, tenzij uw zorgverzekeraar daarom vraagt.

Oxygenetix therapie

Oxygenetix, de enige echte zuurstofdoorlatende foundation en moisturizer

Oxygenetix Breathable Foundation is een innovatieve foundation die littekens bedekt die het gevolg zijn van een ingreep, bijdraagt aan hun genezing en ze vermindert – of zelfs laat verdwijnen. Ontworpen voor artsen bedekt en behandelt Breathable Foundation een enorme diversiteit aan huidproblemen: huidbeschadiging, verwondingen, uitslag, droge, gebarsten huid, littekens door acne, rosacea en andere huidaandoeningen.

Bij postchirurgische littekens zijn patiënten gerustgesteld en onder de indruk dat het netjes camoufleren van de sporen van de operatie onder de nazorg valt. “Ceravitae”, het overdadige zuurstofcomplex in Breathable Foundation, stimuleert de groei van collageencellen en bindweefsel in de ouder wordende of beschadigde huid.

Littekenweefsel vermindert

Nooit eerder werd er een make-up ontwikkeld dat de aangetaste of verouderende huid zo sterk ten goede komt. Zodanig zelfs dat dit van directe invloed kan zijn op de resultaten van een ingreep, zowel lichamelijk als geestelijk. Het is meer dan een volledig dekkende foundation; Breathable Foundation werkt kalmerend en stimuleert de groei van cellen.
Op het gebied van wondmanagement gaat Breathable Foundation het vormen van littekenweefsel tegen en het ziet er uit alsof de patiënt helemaal niets op heeft. Het is letterlijk het effect van een tweede huid. Breathable Foundation is inmiddels een essentieel hulpmiddel voor artsen en deskundigen op het gebied van huidverzorging met hart voor hun patiënten, om de periode dat zij “uit de running” zijn ook waardevol te laten zijn. Het geeft de patiënt de mogelijkheid om na een ingreep een bijna normale routine op te pakken en nog effectiever te herstellen.
Een onafhankelijk “split-face” onderzoek wijst uit dat er betere resultaten werden geboekt bij het gebruik van Breathable Foundation dan bij een traditioneler protocol.

Verschillende huidtinten

Deze cosmetica werkt heel goed samen met verschillende huidtinten – zo goed dat zelfs meerdere lagen volledige dekking niet opvallen! De sporen van recente ingrepen in het gezicht worden netjes gecamoufleerd, waardoor iedere patiënt wordt gerustgesteld en zij zelfvertrouwen krijgen en zelfverzekerder worden. Het kalmeert en bedekt zelfs derdegraads brandwonden. Daarom is Breathable Foundation de enige make-up die momenteel wordt gebruikt voor patiënten met brandwonden.

Het is zo licht dat het niet eens voelt alsof u make-up op hebt. Onderzoeken wijzen uit dat het tot dertien keer minder afgeeft dan andere cosmetica! Wat houdt dit in? Het betekent dat u gewoon kunt gaan zwemmen, dansen, joggen en fitnessen – het geeft niet af op kleding! Het blijft zitten, ongeacht hoe warm of hoe vochtig het buiten is. Het is waterafstotend tot wel 90 minuten in het water. Beroemdheden gebruiken het graag tijdens fotoshoots omdat het onder de hete lampen niet in een gesmolten brij verandert.

Het blijft uren zitten en ziet er ook ’s middags nog fris uit… Dit betekent dat bijwerken in de loop van de dag niet nodig is! Hierdoor wordt de huid dus niet onnodig geïrriteerd doordat het product opnieuw moet worden aangebracht. En hoe langer Breathable Foundation wordt gebruikt, des te beter zal de huid herstellen en ze zal strakker en voller worden.

Dit moet u ook nog weten over Oxygenetix Breathable Foundation:

 • Niet-comedogeen (poriën raken niet verstopt)
 • Vrij van olie
 • Niet geparfumeerd
 • Gecertificeerde biologisch ingrediënten
 • Bevat SPF 25 (voor UVA/UVB zonnebescherming)
 • Droogt niet uit – houdt lichaamseigen vloeistoffen vast – zelfs na wat agressievere
  huidvernieuwingsbehandelingen
 • Hypoallergeen (minder allergische reacties dan met andere cosmetische producten)
 • Irriteert de gevoelige huid niet (kan na de meeste cosmetische ingrepen veilig worden gebruikt).

Veel resultaten van cosmetische operaties zijn afhankelijk van de protocollen die voor en na de operatie gelden. De beste resultaten worden geboekt door de postoperatieve instructies of postoperatieve behandeling van de artsen op te volgen en door Oxygenetix Breathable Foundation te gebruiken voor dekking en bescherming.

Disclaimer
Resultaten kunnen verschillen per persoon en zijn afhankelijk van onder andere leeftijd, huid- en haartype en opbouw van de huid en kunnen daarom niet voor 100% worden gegarandeerd.