Huidtherapie

Huidtherapie

Huidtherapeuten behandelen patiënten met een zieke of beschadigde huid tegenwoordig zonder verwijzing van een huisarts of specialist. Direct naar de huidtherapeut, zonder verwijzing!

Voortaan kun je direct terecht bij de huidtherapeut. Dit houdt in dat je voor de meeste behandelingen bij de huidtherapeut geen verwijzing meer nodig hebt. Voor chronische aandoeningen, zoals oedeem, blijft wel een verwijzingsplicht.

Doel van de behandeling is het opheffen, verminderen of voorkomen van een stoornis of beperking als gevolg van een huidaandoening. Littekens, brandwonden, acne, overbeharing en oedeem zijn voorbeelden van problemen waarmee de huidtherapeut jou kan helpen.

Een huidtherapeut werkt in een eigen praktijk, in een groepspraktijk, in een gezondheidscentrum of in een ziekenhuis. Sinds 1978 behartigt de NVH als paramedische beroepsvereniging de belangen van huidtherapeuten in Nederland.

Leden van de NVH zijn HBO-gediplomeerde huidtherapeuten. De titel ‘huidtherapeut’ is een beschermde titel, vastgelegd in de Weg BIG (artikel 34)). De opleidings- en deskundigheidseisen zijn daarom bij wet vastgelegd. De deskundigheid omvat het zonder verwijzing van een arts of specialist behandelen van een breed scala aan huidaandoeningen.

Stap voor stap naar een betere huid

Leden van de NVH zijn HBO-gediplomeerde huidtherapeuten. De titel ‘huidtherapeut’ is een beschermde titel, vastgelegd in de Weg BIG (artikel 34)). De opleidings- en deskundigheidseisen zijn daarom bij wet vastgelegd. De deskundigheid omvat het zonder verwijzing van een arts of specialist behandelen van een breed scala aan huidaandoeningen.

Onderzoek

Je begint met een persoonlijk gesprek waarin u uw klachten en verwachtingen naar voren brengt. Samen met de gegevens van de verwijzende arts vormt jouw informatie de basis voor het onderzoek van de huidtherapeut.

Behandelplan bij huidtherapie

De huidtherapeut maakt in nauw overleg met jou een behandelplan. De resultaten van het onderzoek zijn daarbij richtinggevend. Soms is het ook nodig de verwijzende arts te betrekken.

Behandelingen

Na de vaststelling van het behandelplan volgen de behandelingen. De huidtherapeuten bij Medikos beschikken over verschillende technieken en vaardigheden voor onder meer:

 • Ontharen (laserontharing met diodelaser 810Nm)
 • Acnebehandeling
 • Acnelittekens
 • Camouflagetherapie
 • Oedeemtherapie
 • Manuele lymfedrainage
 • Littekens algemeen
 • Algemene huidproblemen
 • Striae
 • Acne
 • Couperose (zichtbare gesprongen vaatjes)
 • Spinnaevi
 • Beenvaatjes
 • Wratten en fibromen
 • Pigmentvlekken

Aanvullende adviezen

Tijdens en na de behandelingen geeft de huidtherapeut adviezen. Ze zijn bedoeld te ondersteuning van de behandeling of ter voorkoming van herhaling van de klacht. De huidtherapeut vertelt je hoe jij jezelf kunt helpen.

Evaluatie

Voor een succesvolle behandeling is jouw motivatie als patiënt onmisbaar. Tijdens en na de behandelingen kijk je samen met de huidtherapeut naar de resultaten om vast te stellen of de behandelingen het bedoelde effect hebben.

De huidtherapeuten van Medikos:

 • Yolande Werkman
 • Charlotte Hoencamp
 • Krishma Fateh

Ook interessant voor jou

Huidscan

Wat de juiste verzorging is voor jouw huidtype en -conditie, is enorm persoonlijk. Daarom kan het zinvol zijn je te laten informeren door een specialist. Een huidspecialist kan een huidscan uitvoeren om te bekijken welke behandelingen effectief zijn.

Lees verder

Vitaliteitsscan

Voor zover jij weet ben je goed bezig: je let op je voeding, drinkt veel water én slaapt genoeg. Ook wat betreft huidverzorging doe jij je best. Maar hoe weet je nu écht of jij voldoende doet voor je huid en wat de verbeterpunten zijn?

Lees verder

Ervaringen

Ik ben heel erg blij met de laserbehandelingen die ik heb gehad, en ik raad Medikos van harte aan! Het personeel is top, en de behandelingen zijn uiterst professioneel. Ik heb mijn schaamregio laten ontharen. Dit vond ik vooraf best spannend en ongemakkelijk, maar het personeel heeft mij hier zeer gemakkelijk en uiterst professioneel doorheen geholpen!

- Hanne

Altijd even vriendelijk en ik ga altijd met een tevreden gevoel de deur uit!

- Corrien

Superprofi behandeling & zeer veel aandacht & liefdevolle service & adviezen. Ik doe het normaal met de krachten van de natuur, maar dit keer ook met hulp van Medikos; heel goed bevallen van jullie service op maat & naar mijn wensen in deze. Ongelooflijk wat deze kliniek allemaal kan & doet & zoveel tijd & aandacht geeft. Heel blij met jullie.

- Soes

Je favoriete
producten voor
thuis

We hebben in de webshop al jouw
favoriete producten beschikbaar.
Wil jij gemakkelijk vanuit huis
bestellen? Neem dan een bezoek
aan de webshop.